LED verlichting met goede, constante prestaties | Intertruck
 
Home / LED verlichting met goede, constante prestaties

LED verlichting met goede, constante prestaties

Electronic Control Unit, afgekort ECU, is de naam voor verschillende ondersteunende systemen die in motorvoertuigen worden toegepast. Ze worden onder andere gebruikt voor de klimaatregeling, het opblazen van de airbags en het activeren van de gordelspanners.
De ECU's in de nieuwere voertuigen worden steeds gevoeliger waardoor de toleranties van verkregen signalen en stuurstromen steeds nauwkeuriger moeten zijn.

 

ECU's en verlichting

De ECU krijgt bij goed werkende verlichting een stuurstroom door van een bepaalde milliampère waarde waardoor de ECU de werking van de lamp als normaal registreert. Wanneer er een defect in de lamp optreedt zal de waarde van de stuurstroom wijzigen. De ECU zal een signaal doorgeven aan de bestuurder om aan te geven dat er een defect is. Dit gebeurt bijvoorbeeld door het oplichten van een lampje op het dashboard. Zo weet de bestuurder dat het lampje vervangen moet worden. 

Echter, de stuurstroomwaarden bij conventionele lampen liggen hoger dan bij LED verlichting. Daardoor is het niet mogelijk om zomaar de conventionele lampen te vervangen door LED lampen, terwijl die duurzamer zijn. De stuurstroomwaarde verandert en de ECU zal aangeven dat er een probleem is met de verlichting terwijl dat in werkelijkheid niet zo is. Vaak worden lampen dan toch onnodig vervangen.

Het probleem is eenvoudig te verhelpen door een weerstand in te zetten die het signaal van de LED verlichting versterkt naar een conventionele stuurstroomwaarde. De waardes komen dan binnen het bereik van de ECU te liggen en worden er geen storingen waargenomen.

Inzet van kwalitatief goede LED lampen

Wij komen steeds vaker goedkope LED verlichting tegen waarbij bespaard is op de kwaliteit van de gebruikte onderdelen. Een belangrijk gevolg van zo’n besparing is dat het de stabiliteit van de lamp niet ten goede komt, wat de stuurstroomwaardes sterk doet schommelen bij diverse spanningen.

Bij schommelingen van de stuurstroomwaarde is het nagenoeg onmogelijk voor een LED weerstand om de stuurstroomsterkte binnen de nauwe toleranties te krijgen. Door de inzet van goedkope LED verlichting kunnen foutmeldingen meestal dan ook niet verholpen worden.

 

Bewezen kwaliteit

De Intertruck LED verlichting is aan diverse tests onderworpen en komen hier zeer goed uit. Hieronder geven wij de testresultaten weer die door een externe partij zijn uitgevoerd. Hierin zijn de gemeten waardes van de Intertruck lamp IT 0702U 09006 vergeleken met een alternatief private label merk.

Bovenstaande resultaten laten zien dat de Intertruck lamp bij verschillende voltages een stabiele waarde aan milliampère waardes doorgeven. Deze constanten zijn nodig om ervoor te zorgen dat de ECU geen foutmeldingen worden doorgeeft.
De schommelingen in waardes van de geteste privat label lamp zijn zo groot, dat deze gegarandeerd voor problemen zorgen. De ECU zal aangeven dat er een defect is en de lamp moet worden vervangen.  

Uiteraard mag u een gelijke kwaliteit verwachten van al onze LED verlichting. Dus voorkom deze problemen en kies een Intertruck LED lamp.

Bekijk de LED lampen in de onze webshop >

 

 

Publicatiedatum: 
maandag, maart 2, 2020